Om oss

Copyright © 2015 Paws And Claws All rights reserved

Om oss

 

SE*Paws And Claws

Norsk Skogkatt - Norweigan Forest Cat

Vi bakom SE*Paws And Claws är Maria Wennhag Janson och Robert Janson. Vi och våra barn bor i Årstaberg, söder om centrala Stockholm, tillsammans med våra norska skogkatter Norton, Belle, Q, Musse, WW och Bowser.

 

Våra första norska skogkatter skaffade vi då Marias birma Beatrice fick somna in, 22 år gammal. Det blev så tyst och saknaden efter tassandet infann sig fort och vi började snabbt leta efter en ny katt. Birmorna var dock inte längre som vår Beatrice hade varit och vi började läsa om andra raser. Snabbt stod det klart att den norska skogkatten var "vår" ras. Vi kom att förälska oss i en kull som Royal Imp's hade och hos Monica Claesson kom vi att bli ägda av två underbara katter. Och på den vägen är det. Sakta men säkert har tankar om en mindre uppfödning växt fram. Inget har varit självklart men vi tog beslutet i början av 2014 och registrerade vårt stamnamn SE*Paws And Claws 2014-06-26.

 

Viktigt för oss och vår uppfödning är att sträva mot att föda upp rastypiska, sociala och harmoniska katter. I första hand är våra katter familjemedlemmar och sällskapskatter. Men vi tycker om att ställa ut våra katter! På utställningarna träffar vi likasinnade med passion och kärlek till katten. Utställning är för oss inte bara själva tävlandet och bedömningen utan också förberedelser med bad, föning och preparering. Ofta är hela familjen med på utställningen och för oss är utställandet ett sätt att umgås med våra katter.

 

Vi följer Sveraks regler för uppfödning och försäljning av katt samt hälsoprogrammet för Norsk Skogkatt.

 

För att utveckla oss och få mer kunskap om att ha katt, uppfödning och allt annat som rör katt har vi deltagit i följande utbildningar:

 

PawPeds

 

G1 - Grundkurs 1 - Kattägande

G2 - Grundkurs 2 - Uppfödning för nybörjare

Kontakt:

 

Maria Wennhag Janson

073-990 36 92

mariawennhag@hotmail.com

Skogkattslingan

 

Kattsex

Avel med framgång

Kontakt:

 

Robert Janson

0722-439 543

hgus393@hotmail.com